Στοιχεία Επικοινωνίας: (+30) 2645029339 - elinongi@gmail.com

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Πόρτο Κατσίκι

Απλά…Παράδεισος! Η μόνη λέξη που θα μπορούσε να περιγράψει αυτή την εκθαμβωτική παραλία είναι «ονειρική». Εννοείται ότι είναι από τα μέρη που όχι μόνο αξίζει, αλλά επιβάλλεται να επισκεφτείτε στην Ελλάδα. Απέχει 35 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας, κοντά στο χωριό Αθάνι.

Το Πόρτο κατσίκι είναι μια πασίγνωστη και πολυφωτογραφημένη παραλία στο νοτιότερο μέρος του νησιού της Λευκάδας. Το λευκό χρώμα του απότομου γκρεμού που αγκαλιάζει την αμμουδιά, αντανακλά στο ακρογιάλι και έτσι αποκτά το πολυπόθητο διάφανο σμαραγδί που θα ζήλευαν και τα πιο εξωτικά μέρη. Κατεβαίνοντας από την κορυφογραμμή στα περίτεχνα σκαλοπάτια, σε πιάνει δέος από το άγριο τοπίο και τις γραμμές του, οι οποίες φαίνονται να έχουν σχεδιαστεί από έναν αρχιτέκτονα και όχι από ένα θαύμα της φύσης. Φτάνοντας διψασμένος πια και περπατώντας για να βρεις την κατάλληλη δική σου γωνιά νιώθεις τα κρυστάλλινα νερά να σε καλούν σε παιχνίδι ατελείωτο.

Το Πόρτο Kατσίκι πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι ήταν τόσο δύσβατο μέρος που μόνο τα κατσίκια μπορούσαν να κατηφορίσουν την απόκρημνη πλαγιά και να φτάσουν στην παράλια.

Σήμερα, έχει φτιαχτεί σκάλα που οδηγεί στην παραλία. Η κατάβαση είναι λίγο κουραστική, αλλά η εκπληκτική θέα, τα εξωπραγματικά χρώματα και η αίσθηση του να κολυμπά κανείς σε μία θάλασσα σαν κι αυτή, θα σας αποζημιώσει για τον κόπο!

Χάρτης

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]