Στοιχεία Επικοινωνίας: (+30) 2645029339 - elinongi@gmail.com

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Ιερά Μονή Παναγιάς Φανερωμένης

Πολιούχος και προστάτιδα της Λευκάδας

Η Παναγιά η Φανερωμένη, είναι η Πολιούχος και προστάτιδα της Λευκάδας. Βρίσκεται μόλις 3 χλμ. από την πόλη, σε ένα από τα ομορφότερα υψώματα του νησιού. Χτισμένη σε μια κατάφυτη έκταση, με περίτεχνο περίβολο και θαυμάσιους κήπους, τιμώμενη από τους ντόπιους σαν την Κυρά τους, όπως της αρμόζει.

Με το πέρασμα των χρόνων και των διάφορων κατακτητών η μονή παίρνει την τελική της μορφή κοντά στο 1887 μ.Χ. Ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει με αυτοκίνητο ή με τα πόδια ανεβαίνοντας ένα όμορφο μονοπάτι που σκαρφαλώνει στο λόφο του Φρυνίου.

Η θέα από το μοναστήρι είναι απλά μαγευτική! Ξεκινάει με τη πόλη της Λευκάδας και τη Λιμνοθάλασσα -για την οποία οι ντόπιοι λένε ότι μοιάζει με την Παναγιά τη Βρεφοκρατούσα- συνεχίζοντας με τις παραλίες Αι-Γιάννης, Μύλοι, Γύρα και Κάστρο και φτάνει μέχρι τη Πρέβεζα!

Μια βόλτα στον υπέροχο περιποιημένο μικρό ζωολογικό κήπο του μοναστηριού, θα σας ηρεμήσει. Στο Μοναστήρι, εκτός από το αρχονταρίκι και τα κελιά των μοναχών και των επισκεπτών, οι προσκυνητές μπορούν να θαυμάσουν το μικρό βυζαντινό παρεκκλήσι, το μουσείο αγιογραφιών της Ορθόδοξης Χριστιανικής τέχνης και μια πολύ πλούσια βιβλιοθήκη.

Χάρτης

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]