Στοιχεία Επικοινωνίας: (+30) 2645029339 - elinongi@gmail.com

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Λευκάδα

Ανακαλύψτε τον πανέμορφο  κόσμο των Ιονίων Νήσων. Ανακαλύψτε τη Λευκάδα!

Τα Ιόνια Νησιά ή Επτάνησα, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Ελλάδας και θεωρούνται τα ομορφότερα μεταξύ όλων των νησιών της χώρας, λόγω του υπέροχου φυσικού τους περιβάλλοντος. Το κλίμα είναι ήπιο Μεσογειακό όλο το χρόνο, οπότε η διαβίωση άνετη για κάθε ηλικία.

Το νησί της Λευκάδας είναι ο παράδεισος του πράσινου και του γαλάζιου. Μεγάλοι ελαιώνες και αμπελώνες, κρυμμένοι βιότοποι, στενά οροπέδια με κατάφυτες χαράδρες, πεύκα, βελανιδιές, κέδροι και κυπαρίσσια, εσπεριδοειδή και μικρά δασάκια φτάνουν μέχρι τις παραλίες. Μεγάλο τμήμα της νήσου και της θάλασσας που την περιβάλει έχουν συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURA 2000 για την προστασία της πλούσιας χλωρίδας, της φώκιας monachus-monachus και της χελώνας caretta-caretta. Άπλετος ήλιος, ζεστά νερά, δροσερό αεράκι, πλούσια βλάστηση, σπάνια εναλλαγή τοπίου και φυσικά υπέροχοι και φιλόξενοι άνθρωποι κοσμούν το νησί.

Τη δυτική πλευρά της Λευκάδας ομορφαίνουν πολλές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά άγριας ομορφιάς, μερικές από τις οποίες συμπεριλήφθηκαν και βραβεύτηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες παραλίες τού κόσμου. Κάθισμα, Άγιος Νικήτας, Πευκούλια, Καλαμίτσι, Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι αποτελούν στολίδια του νησιού που αξίζει κάθε επισκέπτης να απολαύσει. Ανατολικά το νησί έχει πιο γαλήνια ομορφιά και βλέπει απέναντι τα Πριγκιποννήσια, το σύμπλεγμα τών Τηλεβοΐδων νήσων με 24 μικρά νησιά και νησίδες. Τα κυριότερα από αυτά είναι το Μεγανήσι, ο Σκορπιός, η Μαδουρή, ο Καστός, το Σκορπίδι, η Σπάρτη, η Θηλιά, ο Κάλαμος και άλλα μικρότερα. Όλα είναι ιδιωτικά, μερικά ωστόσο έχουν μεμονωμένους ιδιοκτήτες, όπως αυτό τού Σκορπιού, που κάποτε άνηκε στην οικογένεια Ωνάση.

Το κυριότερο πλεονέκτημα τού νησιού είναι ότι συνδέεται μόνιμα με τη στεριά μέσω μίας κινητής γέφυρας, η οποία επιτρέπει την άμεση οδική πρόσβαση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ υπάρχει μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Σε μόλις 20 χιλιόμετρα απόσταση βρίσκεται και το Διεθνές Αεροδρόμιο (Ακτίου-Πρέβεζας) που δέχεται σημαντικό αριθμό Ελληνικών & Ευρωπαϊκών πτήσεων (charter), ενώ εξυπηρετεί επισκέπτες και από την Ρωσία, μέσω μόνιμων πτήσεων από Αθήνα.

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας καλωσορίζει τους επισκέπτες πριν την είσοδό τους στην καρδιά της πόλης της Λευκάδας, όπου κυριαρχεί η πολυχρωμία των κτιρίων, τα πλακόστρωτα καντούνια και η ευωδία των ανθοστόλιστων κήπων. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες και ασφαλέστερες μαρίνες της Ελλάδας με 620 θέσεις για σκάφη μέχρι και 40 μέτρων μήκους.

Τα πολλά όμορφα παραθαλάσσια χωριά είναι πλέον κοσμοπολίτικα, ενώ τα γραφικά ορεινά χωριά κρατάνε τις παραδόσεις με ευλάβεια, αναδεικνύοντας τον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής.

Οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες ευνοούν τον αθλητικό τουρισμό που ανθεί στην Λευκάδα. Μπορεί κανείς να απολαύσει από ήπιες περιπατητικές διαδρομές, ποδηλασία βουνού, ιππασία, ιστιοπλοΐα, ιστιοσανίδα, αετοσανίδα, καταδύσεις, μέχρι και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το νησί εκτός από τις φυσικές διαθέτει και σημαντικές Πνευματικές ομορφιές. Πάμπολλοι Ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί, αφιερωμένοι στον Ιησού Χριστό, το Άγιο Πνεύμα, την Παναγία και τους Αγίους της Εκκλησίας μας εκτελούν καθημερινά ακολουθίες στην πόλη και τα χωριά. Η Παναγία θεωρείται προστάτιδα της νήσου και πολλοί Ιεροί Ναοί έχουν τιμητικά το όνομά της.

Μοναδικό στολίδι για το νησί και αξιόλογο δείγμα τού όλου Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού αποτελεί η Ιερά Μονή Παναγίας Πεφανερωμένης Λευκάδας, γνωστή ως Παναγία η Φανερωμένη, που δίκαια αποκαλείται και Πνευματικός φάρος τής Λευκάδας. Η Παράδοση διαφύλαξε μέχρι σήμερα ότι οι μαθητές τού Αποστόλου Παύλου Ακύλας, Σωσίωνας και Ηρωδίωνας ίδρυσαν την Εκκλησία της Λευκάδας και Ευκτήριο Οίκο στον χώρο της σημερινής Ιεράς Μονής. Η επίσκεψή σας στον Ιερό αυτό χώρο θα σάς μείνει αξέχαστη.

Η Λευκάδα αποτελεί πλέον αγαπημένο τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Πολλοί από αυτούς ονειρεύτηκαν ένα δικό τους σπίτι για να απολαμβάνουν όλο το χρόνο τη ζωή δίπλα στο κύμα, με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, κάτω από τη σκιά και τη δροσιά ενός δέντρου, με καλή παρέα, παραδοσιακό φαγητό και κρασί. Αυτοί σήμερα ζουν ότι ονειρεύτηκαν!

Εσείς τι ονειρεύεστε;

http://www.lefkadaslowguide.gr/