Στοιχεία Επικοινωνίας: (+30) 2645029339 - elinongi@gmail.com

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Γιατί στην Ελλάδα;

Ελλάδα είναι η μακραίωνη και μοναδική Ιστορία και ο Πολιτισμός τού κάλους και τού μέτρου, η καταγάλανη θάλασσά της που την αγκαλιάζει και την προστατεύει από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική, ο λαμπερός ήλιος της που λάμπει 300 ημέρες το χρόνο δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα διαβίωσης, η ευλογημένη και καρποφόρα γη της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο που συμπληρώνει το μαγευτικό τοπίο με τα βουνά, τις πεδιάδες και τα ζώα που την περιδιαβαίνουν, μα πάνω από όλα είναι οι φιλόξενοι και καλόκαρδοι άνθρωποί της. Άνθρωποι που κουβαλούν μέσα τους ταυτόχρονα όλο τον Αρχαίο Ελληνικό και τον Χριστιανικό Πολιτισμό.

 

Αξίζει να γνωρίσετε τον τόπο όπου Σοφοί όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης λειτουργούσαν 30 φιλοσοφικές σχολές δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την Χριστιανική διδασκαλία, ενώ οι 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές με αρχηγό τον Λεωνίδα αναχαιτίζοντας εκατομμύρια βαρβάρους, άπλωσαν σε όλη την Οικουμένη το Ευαγγέλιο τής Αναστάσεως τού Χριστού.

 

Santorini-greek-flag

 

Αξίζει να γνωρίσετε την χώρα που ουσιαστικά αποτελεί στην ολότητά της είναι με ένα απέραντο αρχαιολογικό μνημείο από την Κρήτη έως την Θράκη και από την Ρόδο έως τα Επτάνησα. Κάποιο από τα 125 αρχαία θέατρα και τα 63 αρχαιολογικά μουσεία θα σάς επιτρέψει να γνωρίσετε από κοντά τον Ελληνικό πολιτισμό, ο οποίος γέμισε εκθέματα τα περισσότερα Διεθνή Μουσεία.

 

Αξίζει μια επίσκεψη στο νέο αρχαιολογικό μουσείο της Ακροπόλεως για να θαυμάσει κανείς την ζωντάνια, την χαρά, την δύναμη και την ακμή στα πρόσωπα των μαρμάρινων αγαλμάτων που σμιλεύτηκαν βάσει των ανθρωπίνων σωματικών αναλογιών!

 

Αξίζει να νιώσετε αυτό που ένιωσε ο Όμηρος, ένας τυφλός ποιητής, και συνέγραψε τα σπουδαιότερα επικά ποιήματα όλων των εποχών, και μάλιστα για τα μάτια μιας γυναίκας, της ωραίας Ελένης.

 

Αξίζει να δεχθείτε την φιλοξενία στην χώρα που την γέννησε. Οι πρόγονοί μας έπλεναν τα ταλαιπωρημένα πόδια των ξένων ταξιδιωτών για να τα ανακουφίσουν, όταν πρώτα οι επισκέπτες έδειχναν και τον αντίστοιχο σεβασμό στην ξένη (σε αυτούς) χώρα.

 

Αξίζει να ζήσετε στην Ελλάδα, γιατί Έλληνες δεν είμαστε μόνο εμείς, οι άνθρωποι που μιλούμε την γλώσσα της, αλλά και όσοι ζουν με τις αξίες και τα ιδανικά της.»

(Visited 6.161 times, 1 visits today)
Gerasimos Fokas

Gerasimos Fokas