Στοιχεία Επικοινωνίας: (+30) 2645029339 - elinongi@gmail.com

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ένα ευλογημένο κομμάτι γης, μια μικρή χερσόνησος στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θάλασσας που βρίσκεται στην αγκαλιά τριών Ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Πουθενά στον κόσμο δεν συναντάμε τόσο πλεονεκτική θέση.

Στην Ελλάδα ο ήλιος λάμπει 300 ημέρες το χρόνο, με θερμοκρασία μεταξύ 20οC-25oC. Οι χειμώνες είναι μικροί και υγροί και τα καλοκαίρια ήπια και λαμπερά. Η άνοιξη είναι παρατεταμένη οπότε η ανθοφορία και καρποφορία συντελούνται ασταμάτητα. Οι εναλλαγές στεριάς και θάλασσας, βουνών και πεδιάδων δημιουργούν μια μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων που υπάρχει σε λίγες περιοχές του πλανήτη. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χερσόνησος, ωστόσο στολίζεται από 6.000 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες και διαθέτει 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμή.

Εδώ σε αυτόν τον τόπο, με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον όπου καμιά μέρα δεν είναι ίδια και τίποτα δεν είναι μονότονο, ο άνθρωπος εγκαταστάθηκε πριν χιλιάδες χρόνια και δημιούργησε τον μοναδικό πολιτισμό του κάλλους και του μέτρου.Το αποτύπωμα και την εξέλιξη αυτού του πολιτισμού βιώνουμε σήμερα παντού στην Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Που αλλού στον κόσμο σταματούσαν τους πολέμους και τις εχθροπραξίες για αθλητικούς αγώνες με έπαθλο ένα στεφάνι ελιάς ή ένα πήλινο δοχείο λάδι; Που αλλού θα μπορούσαν 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές να αναχαιτίσουν εκατομμύρια βαρβάρους; Ποιος θα μπορούσε τότε να φανταστεί ότι οι 300 αυτοί ουσιαστικά επέτρεψαν στην ανθρωπότητα να εξελιχθεί μέχρι την κορύφωσή της, την μοναδική πολιτισμικά Βυζαντινή Αυτοκρατορία; Ποιος θα τολμούσε να προβλέψει ότι αυτή θα χάριζε τα επιτεύγματά της στον κόσμο όχι μόνο τα χίλια χρόνια ζωής της, αλλά και για τα επόμενα 560 μέχρι τις μέρες μας;

Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό μνημείο από την Κρήτη έως την Θράκη και από την Ρόδο έως τα Επτάνησα. Που αλλού στον κόσμο υπάρχουν 125 αρχαία θέατρα και 63 αρχαιολογικά μουσεία; Από τον Ελληνικό πολιτισμό δεν προέρχονται τα περισσότερα εκθέματα των περισσοτέρων Διεθνών Μουσείων; Αρκεί μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσει κανείς την ζωντάνια, την χαρά, την δύναμη και την ακμή στα πρόσωπα των μαρμάρινων αγαλμάτων!

Που αλλού στον κόσμο γράφτηκαν τα σπουδαιότερα επικά ποιήματα, όπως αυτά τού Ομήρου, ενός τυφλού ποιητή, και μάλιστα για τα μάτια μιας γυναίκας, της ωραίας Ελένης; Που αλλού ένα νέο κορίτσι η Αντιγόνη θα αποφάσιζε να θάψει τον νεκρό αδελφό της δεχόμενη ακόμη και τον θάνατο ως τιμωρία, γεννώντας μία από τις σπουδαιότερες αρχαίες τραγωδίες; Εδώ στην Ελλάδα γεννήθηκε η ίδια η φιλοξενία, αφού για να ανακουφίσουν τα ταλαιπωρημένα πόδια των ξένων ταξιδιωτών, οι πρόγονοί μας τους τα έπλεναν. Εδώ στην Ελλάδα οι θεοί κατοικούσαν στον Όλυμπο αλλά ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους. Εδώ στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν δεκάδες φιλοσοφικά ρεύματα και ιδρύθηκαν 30 φιλοσοφικές σχολές. Οι σχολές τού Σωκράτη, τού Πλάτωνα και τού Αριστοτέλη ακόμη καθορίζουν τις πνευματικές εξελίξεις της ανθρωπότητας.

Που αλλού στον κόσμο μιλούν γλώσσα με 2.000.000 τύπους λέξεων; Αυτή την γλώσσα επέλεξαν οι εβδομήκοντα (70) για την πρώτη μετάφραση τού Ιερού Κειμένου τής Παλαιάς Διαθήκης, ενώ σε αυτήν γράφτηκαν τα περισσότερα πρωτότυπα βιβλία τού Ιερού Κειμένου τής Καινής Διαθήκης. Σε αυτόν τον τόπο παραδέχθηκαν και πίστεψαν ως Θεό Τον Υιό Τού Θεού, έναν ξένο, παρά τις διαφορετικές αντιλήψεις του, ο οποίος θυσιάστηκε άδικα από το δικό του ξένο έθνος για να δικαιώσει τον ίδιο τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα σαν σύνολο. Αγκαλιάσαμε τον Θεάνθρωπο Υιό, πιστέψαμε και διαδώσαμε παγκοσμίως την Χριστιανική διδασκαλία, την διδασκαλία τής έμπρακτης αγάπης και συνθέσαμε τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό. Στις δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες και ξωκλήσια στα νησιά και την ενδοχώρα ο λαός μας γιορτάζει τιμώντας τον Ιησού Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους όλης της Οικουμένης, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει τις χαρές της ζωής με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Η Ελλάδα είμαστε εμείς, οι άνθρωποι που μιλούν την γλώσσα της, αλλά και οι άνθρωποι που ζουν με τις αξίες και τα ιδανικά της. Οι άνθρωποι που παρά τις αντιξοότητες χαιρόμαστε τη ζωή.

Τολμήστε να ζήσετε στην Ελλάδα. Γίνετε μέρος της Ελληνικής ιστορίας…